Limonata Nasıl Yapılır?

21-06-2021 13:07
Limonata Nasıl Yapılır?

 

Evde Limonata Yapımı…


Yaz aylarında buz gibi bir limonata gibisi yoktur. Güneşin en tepede olduğu saatlere, bir akşam sevdiklerinizle birlikte balkon keyfinize ya da bir sabah kahvaltınıza eşlik edecek limonata, yaz aylarında sağlıklı serinlik elde etmenin en lezzetli hali. Bu noktada, evimizde birkaç dakika içerisinde yapabileceğimiz tamamen Doğal Limonata için tarifimizi ve birkaç ufak önerimizi sizler için bir araya getirdik.


Mayhoş tadı, mis gibi kokusu ve damaklarınızda izi kalacak tadı ile nefis limonataları gelin evinizde yapalım…


Ev Yapımı Limonata Tarifi…


Limonata yapmak için birkaç temel malzeme ve birkaç temel adım gerekiyor. Bu noktada, Hatay Köy online marketimizden dalından koparılan, Doğal Limonlar sipariş verebilir, özenle yetişen limonlar ile limonata keyfinizi iki katına çıkarabilirsiniz.

 

Evinizde buz gibi serinletici ve tam kıvamında bir limonata yapmak, üstelik limonatanızı çok daha lezzetli kılacak tüyolara sahip olmak için Limonata Tarifimizi okumaya devam etmenizi öneririz. O halde yaklaşın, tüm yaz boyunca içmeden duramayacağınız enfes bir limonata yapmaya başlıyoruz…


Limonata İçin Gerekli Malzemeler


·6 adet limon

·1 çay bardağı toz şeker

·1 litre soğuk su

·2 adet maden suyu

·Taze nane


Ev Yapımı Limonata Nasıl Yapılır?

 

Limonatanızın gerçekten iyi bir lezzete sahip olmasını istiyorsanız, birazcık emek harcamaktan kaçınmamalısınız. Zira limonata ile gerçek bir keyif yaşamak için limonları bir gün önceden buzluğa atmak, limonata yapma aşamasındaki birinci adımınız. Yıkayıp buzluğa attığınız limonları, bir günün ardından çıkarıp on dakika çözülmesini bekleyin. Ardından limonları dört parçaya ayırarak blenderden geçirin. Limonların kabuklarını kullanmak bu noktada oldukça önemli. Hem daha hoş kokulu hem de daha lezzetli bir limonata için limonun suyu tek başına yeterli olmayacaktır. Limonun aromasını maksimum düzeyde kullanmak için mutlaka limonları kabuğu soyulmamış şekilde tercih etmelisiniz.

 

Blender içerisindeki limonların üzerine toz şeker ve suyu ilave edip bir kez daha blenderden geçirin. Elde ettiğiniz karışımı süzgeçten süzün. Tamamen posasından ayrılan limonatanın üzerine maden sularını ekleyin. Buzdolabında soğuyan limonatanızı, dilerseniz buz, taze nane ve dilim limon ile süsleyerek servis yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

 

 

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.