Mor Lahana Turşusu Nasıl Yapılır?

16-05-2022 14:58
Mor Lahana Turşusu Nasıl Yapılır?

Lokanta Usulü Mor Lahana Turşusu Nasıl Yapılır?

Ana yemeklerin yanında yemekten keyif aldığımız, misafirlerimize ikram edebileceğimiz aperatif tarifler yemeklerin olmazsa olmazıdır. Sonbaharın gelmesiyle birlikte kışlık hazırlıkları da sofralarda yerini almaya başlaması ile ilk akla gelen şeyler ise turşulardır. Turşu yapımı oldukça zahmeti gözükse de aslında belli bir süre sonra pratik bir eylem haline gelmektedir. Bu süre zarfında sadece biraz pratik yapmak ve belirli kritik noktaları atlamamak gerekmektedir. Mevsimin en taze meyve ve sebzeleriyle hazırlanan turşular, her yemeğin yanında afiyetle tüketilir. Son zamanlarda restoranlarda ya da lokantalarda tüketilen mor lahana turşusu ise oldukça popüler olmaya başlamıştır. Özellikle mor lahana turşusunda Lokanta Usulü Mor Lahana Turşusu oldukça popülerdir. 

Mor Lahana Turşusu Tarifi

 

Mor lahana turşusunun ekşi tadı oldukça baskındır. Yapımı çok pratik olan ve ihtiyacınız olan malzemelere erişiminiz oldukça kolay olan Mor Lahana Turşusu ile oldukça leziz bir şölen yaşayabilirsiniz. Tüm sırları ve püf noktaları ile mor lahana turşusu tarifimiz şu şekildedir;

Öncelikle yapmanız gereken şey mor lahanaları ince ince doğramaktır. Ardından doğradığınız mor lahanaları bir kabın içerisine alın. Ardından üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ve limonu ilave etmelisiniz. Ardından mor lahanaları güzelce ovun, ardından tezgâhta 15-20 dakika dinlendirin. Bu süre oldukça önemlidir. Çünkü bu sayede mor lahanalarınızın suları salınır ve tuz ile birlikte daha leziz olur. Bu süre sonunda mor lahanalarınızı cam kavanozlara aktarmalısınız. Bunları yaptıktan sonra yapacağınız şey ise ayrı bir kabın içerisinde sirke, su ve şekeri karıştırmaktır. Ardından yapacağınız şey ise mor lahanaların olduğu kavanozların içini suyla doldurmaktır. En son olarak yapacağınız şey ise kavanozların kapaklarını iyice kapatmanızdır. Hazırladığınız mor lahana turşusu kavanozlarınız buzdolabında 3 gün kadar saklamalısınız. Çünkü turşunuz bekledikçe daha fazla renk salacak ve lezzeti de bir o kadar artacaktır. Ardından olmuş olan mor lahana turşunuzu çıkarıp servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyetler olsun. 

Mor Lahana Turşusu Malzemeleri Nelerdir?

 

Mor Lahana Salatası İçin Malzemeler oldukça basittir.

  • 1 adet orta boy kırmızı lahana
  • 1 adet limon
  • 1,5 çay bardağı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı toz şeker


Mor Lahana Turşusu Yapılışı Nasıldır?

 

Yemeklerin yanında leziz gözükecek olan ve tadı ile de lezzet şöleni yaratacak olan mor lahana turşusu neredeyse herkesin sevdiği bir yiyecektir. Sadece ana yemeklerin dışında sandviçlerle, burgerlerle ya da köfte ekmek gibi sokak lezzetlerinin de favorisidir. Neredeyse her mekânda illaki mor lahana turşusuna rastlarız. Son zamanlarda popüler olması ile birlikte en merak edilen şeylerden biri de Mor Lahana Turşusu Yapılışı olmaktadır. Bu noktada mor lahana turşusu tarifini yukarıda verdik. Sizlerde bu tarif doğrultusunda evinizde mor lahana turşusu yapabilirsiniz. Aynı şekilde hazır olarak da mor lahana turşuna erişim sağlayabilirsiniz. Bunun için küçük bir araştırma yapabilirsiniz.

İnternette çok fazla mor lahana turşusu satan firma vardır. Bu konuda en iyi lezzeti Hatay Köy Mor Lahana Turşusu vermektedir. İçerisindeki ürünlerin tazeliği ve uygun fiyatlı oluşu ile Hayat Köy’ün mor lahana salatası çok lezzetlidir. Mor lahana turşusu tarifini denemek isteyen ve evde uğraşmak isteyemeyenlere Hatay Köy’ün mor lahana turşusunu öneriyoruz. Şimdiden afiyet olsun.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.