Tavada Künefe Tarifi

26-10-2020 17:30
Tavada Künefe Tarifi

Evde Çıtır Çıtır Künefe Nasıl Yapılır?

Hataylı ustaların maharetli ellerinden künefe yemek büyük bir ayrıcalık olsa da her zaman Hatay Künefesini yerinde yemek pek mümkün olmuyor. Bundan dolayı, söz konusu künefenin eşsiz lezzetinden mahrum kalmamanız için sizlere evde Künefe Nasıl Yapılır konusunu detaylı bir şekilde anlattık. Bu noktada, bizler Hatay künefe yapmak ve tamamen yöresel bir lezzet elde etmek için Hatay Köy’ün yöresel malzemelerini tercih ettik. Dilerseniz sizler de Hataykoy.com adresinden Künefelik Malzemelere kolaylıkla ulaşabilir, tam kıvamında nefis bir künefe deneyimi yaşayabilirsiniz.

 

Tavada Çıtır Çıtır Bir Lezzet: Hatay Künefe

Eşsiz peyniri ve incecik tek kadayıfı ile Hatay Künefe, hemen hemen herkesin vazgeçilmez tatlıları arasında yerini almaktadır. Yemekten sonra kendinizi bir tatlı ile şımartmak istediğinizde, gün içerisine ağzınızı tatlandırmak istediğinizde veya tatlı ihtiyacınızı en kaliteli şekilde karşılamak istediğinizde, damaklarınızdan silinmeyecek muhteşem tadı ile künefe, pratik bir tarif ile sofranızda yerini almaya hazır.


Künefe Malzemeleri:

500 gr tel kadayıf

300 gr Künefe Peyniri

200 gr erimiş tereyağı

 

Şerbeti İçin:

3 su bardağı su

2,5 su bardağı toz şeker

3-4 damla limon suyu

 

Tavayı Yağlamak İçin:

2 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı pekmez


Adım Adım Künefe Hazırlanışı:

Künefe yaparken ilk olarak şerbetini hazırlamalısınız. Çünkü, şerbet ile kadayıfın buluşma anında künefe sıcak; şerbet ılık olmalıdır. Şerbeti hazırlamak için bir tencere içerisine 3 su bardağı şekeri ve 2,5 su bardağı şekeri ilave edip kaynatıyoruz. Şerbet kaynadıktan sonra birkaç damla limon suyunu eklemeyi unutmayın.


Şerbet hazırlama işlemi bittikten sonra künefe için tel kadayıfları minik parçalara ayırın ve derin bir kap içerisinde eriteceğiniz tereyağı ile bir araya getirin. Bu noktada, kadayıfların hepsinin tereyağı ile nüfuz etmesi oldukça önemli. Kadayıflarından ardından, künefe peyniri dilimleyin.

Tüm malzemeler hazırsa sırada künefelerinizi çıtır çıtır yapacağınız adımda. Tavaya, belirtilen miktarda tereyağı ve pekmez sürün. Ardından kadayıftan biraz alıp tavaya eşit bir şekilde yayın ve üzerine elinizle iyice bastırın.

Daha sonra peynirleri tüm yüzeye gelecek şekilde paylaştırın ve tekrar üzerini kadayıf ile kaplayarak bastırın. Künefe pişmeye hazır hale geldiğinde her tarafını beşer dakika pişirerek şerbetini dökmeye hazır hale getirin. Ocağın altını kapatmadan ılınmış şerbeti künefenin üzerine dökün. Şerbet iyice çektikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.