Turşu Yapmanın Püf Noktaları

21-11-2022 12:04
Turşu Yapmanın Püf Noktaları

İyi Bir Turşu Nasıl Olur?

Turşu özellikle de kış aylarında yemeklerin yanında yenen vazgeçilmez bir lezzettir. Oldukça
fazla çeşide sahip olan turşu lahana, salatalık, havuç, biber gibi birçok çeşide sahiptir. Sizler de damak zevkinize göre turşu kurabilir ya da turşu satın alabilirsiniz. Bunun için dikkat etmeniz gereken birçok özellik vardır. İyi bir turşu için öncelikle kıtır kıtır olması gerekir. Çünkü turşunun kalitesi asıl buradan anlaşılır. Gelin hep birlikte nasıl kıtır kıtır turşu yaparız birlikte öğrenelim.

Turşunun Kıtır Kıtır Olması İçin Ne Yapmalı?

İyi bir turşu kıtır kıtır olmalıdır demiştik bunun içinde bazı kriterleri olmalıdır. Buna göre kurduğunuz Turşunuzun Kıtır Kıtır Olmasıiçin ilk olarak kullanacağınız salatalığın ya da ürünün taze olması gerekmektedir. Dikkat etmeniz gereken diğer şey ise turşu kurulacak ürünü delmektir. Son olarak, turşunuzun içerisine koyduğunuz nohutlar sayesinde turşunuz daha iyi mayalanacak ve bu sayede turşular kıtır kıtır olacaktır.

İyi Bir Turşu Suyu Nasıl Yapılır? 

İyi Bir Turşu İçin aynı zamanda turşu suyunun da iyi olması lazım. Bunun için öncelikle dikkat etmeniz gereken şey turşu suyunu mutlaka klorsuz su ile kurmalısınız. Yani bunun için içme suyu kullanmalısınız. İçme suyunu da turşu için kullanmadan önce bir gece dinlendirirseniz bu sayede Turşu Suyunun Bulanık Olmamasını sağlarsınız. Belirli bir ölçüye göre hareket etmekte oldukça önemlidir. Örneğin iyi bir turşu suyu için 2 kilogram turşu için 200 gram ince kaya tuzu kullanabilirsiniz. Bununla birlikte turşu suyunun bulanıklığı için de ayrıca sirke yerine limon suyu kullanabilirsiniz.

Turşu Yaparken Şeker Konur mu?

Turşu Yaparken Şeker Konulmasının amacı turşunuzun daha hızlı mayalanmasını sağlamaktır. Bunun için turşunuzun içerisine 2 ya da 3 adet küp şeker atabilirsiniz.

Turşunun Tuz Ayarı Nasıl Yapılır?

Turşu konusundaki en önemli şeylerden biri de tuz oranıdır. Tuz oranı az ya da çok olan turşularda sıkıntılar olacak ve turşunuz yenilmez hale gelecektir. Bunun için de turşu yaparken bazı püf noktaları bilmek gerekir. Bunun için eğer ortalama 1 litrelik bir kavanozda turşu yapacaksanız tuz oranını 1,5 yemek kaşığı olarak hesaplayabilirsiniz. Diğer yandan önceden dinlendirilmiş 3,5 su bardağı içme suyu, 1,5 yemek kaşığı kaya tuz ve 150 ml kadar sirke harika bir turşu yapmanıza yardımcı olacaktır. Sirke konusunda şüpheleriz var ise bu noktada tercihiniz limon suyu, limon tuzu gibi alternatifler olabilir.

Turşu için Malzeme Seçimi Nasıl Olur?

İyi bir turşu için en önemli şey Turşu İçin Malzeme Seçimi olmaktadır. Turşu için zamanında ve mevsiminde iyi malzemeleri seçmelisiniz. Bunun için turşu yapılacak aylarda pazarlardan kaliteli ürün alabilirsiniz. Eğer turşu kuracak vaktiniz yok ise üzülmeyin. Turşu yapması kolay gibi gözüken fakat aslında püf noktası çok olan bir üründür. Bu yüzden zamanı olmayan fakat turşu seven kişiler için Hatay Köy yardıma koşmaktadır. Hatay Köy ile sizlerde taptaze turşu çeşitlerine uygun fiyata sahip olabilirsiniz. Çalışıyor ya da turşu konusunda sıkıntı yaşıyorsanız Hataykoy.com’da mevsiminde toplanmış meyve ve sebzelerin turşularını en uygun fiyata satın alabilir ve onları yemeklerinizin yanında gönül rahatlığı ile tüketebilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.