Firik Pilavı Nasıl Yapılır?

03-03-2021 10:59
Firik Pilavı Nasıl Yapılır?

 

Firik Pilavı Tarifi

 

Akşam yemeklerinizin olmazsa olmazı pilavda, bu defa farklı bir lezzetin peşinden gitmeye ne dersiniz? İsli kokusu ve nefis lezzeti ile pek çok tarifte yerini alan firik, pilav deneyimlerinizde sizlere bambaşka tatlar yaşatmaya kararlı.

 

"Firik Nedir?” diye sorduğunuzu duyar gibiyiz. Hatay bölgesinin yöresel lezzetlerinden biri olan firik, sık sık tercih edilen bir tahıl olarak karşımıza çıkıyor. Firik buğdayı olarak da adlandırılan bu tahıl, buğdayın olgunlaşıp kurumasından önce elde ediliyor. Buğday başakları içerisinde bulunan tanelerin olgunlaşmış fakat henüz kurumamış hali olan Firik Buğdayı, dönemi geldiğinde toplanan başakların, sap kısımlarından tutuşturulmasıyla yakılan ateş üzerinde ütüleniyor ve o muhteşem lezzete bu şekilde kavuşuyor.

O halde gelin, o muhteşem lezzeti, damaklarınızda izi kalacak bir pilava dönüştürelim. İşte, akşam yemeklerinizde yeni favori lezzetiniz: Firik Pilavı

 

Firik Pilavı Tarifi İçin Malzemeler:

.1 çay bardağı nohut

.2 su bardağı firik

.1 su bardağı bulgur

.1 soğan

.3 yemek kaşığı zeytinyağı

.1 yemek kaşığı biber salçası

.6 su bardağı su

.Tuz

.Kırmızı pul biber

.Karabiber

 

Firik Pilavı Nasıl Yapılır?

Firik pilavına lezzet katacak asıl malzemelerden biri olan nohutu, bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün üzerini geçecek kadar suyla yumuşayana kadar haşlayıp bir kenara alın. Ardından ayıklanmış firikleri ve bulguru kuruyken birbiriyle karıştırın.

Bir tencerenin içerinde yemeklik doğradığınız soğanları koyun ve yağda iyice kavurun. Biber salçasını ilave edip soğanla iyice karışmasını sağlayın. Soğan ve salça karışımına firik ve bulgur karışımını ilave edin ve birazcık kavurun. Üzerine 6 bardak sıcak su, tuz ve kırmızı pul biber ekleyin ve karıştırın. Pilavınıza son olarak nohutları ilave edip karıştırın ve pilav suyunu çekinceye kadar pişirin.

Firik pilavını, tavuk ve et yemekleri, patlıcan musakka ve fava ile servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Püf Noktası: Firik pilavınızın üstün bir lezzete sahip olması için doğal firik buğdayları kullanmanız oldukça önemli. Bu noktada, tamamen geleneksel yöntemler ile üretilen firiklere, Hatay Köy online mağazamızdan ulaşabilirsiniz.


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.