Hatay Hurmasının Faydaları

16-11-2020 16:04
Hatay Hurmasının Faydaları

 

Kış Mevsiminin Favori Meyvesi: Hatay Hurması


Onun pek çok adı var... Trabzon hurması, cennet hurması, harbiye hurması ve Hatay hurması. Anavatanı Çin ve Japonya olan bu meyve, ülkemizde en çok Hatay’da yetiştiği için bizler ona Hatay Hurması diyoruz. Tam bir kış meyvesi olan Hatay hurması, kış soğuklarının sebep olduğu hastalıklardan korunmak için doğal bir kalkan oluşturmaktadır. Sadece soğuk algınlığı ve grip değil, pek çok hastalığa alternatif bir tedavi sunan Hatay hurmasının bilmediğiniz birçok faydası söz konusu.

Hatay Hurmasının Faydaları Nelerdir? Hatay hurması hangi hastalıkların tedavisi edilmesine yardımcı olmaktadır? Sorularının yanıtları sizler için bir araya getirdik...


Bağışıklık Sistemini Güçlendiriyor


Hatay hurması, içeriğinde yüksek oranda antioksidan barındırır. Bu özelliği ile bağışıklık sistemine büyük katkıları bulunan söz konusu hurma, soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklara doğal bir çözüm olarak sık sık tercih edilmektedir. Bir kış meyvesi olarak kabul edilen Hatay hurması, yüksek miktarda protein, yağ ve karbonhidrat içermektedir. Bundan dolayı, Hatay hurması vücut ısısını yükseltmekte ve vücudu soğuğa karşı korumaktadır. Antioksidan deposu olmasının yanı sıra, vücudun ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineralleri karşılama oldukça başarılı olan söz konusu Hatay hurması, potasyum, mangan, bakır ve fosfor gibi minerallerden zengindir. Bundan dolayı, vücudu savunan mekanizmaların daha iyi çalışmasına destek olur. Kış mevsiminde sık sık tüketilmesi gereken besinler arasında yerini alan Hatay hurmasını, düzenli olarak tüketmek oldukça önemli.


Sindirim Sistemini Düzenliyor


100 gr Hatay hurmasında 3,6 oranında lif bulunur. Bu zengin lif içeriği ile sindirim sisteminin düzenlenmesinde oldukça etkin bir rol oynayan hurma, kabızlık giderici olarak tüketilebilir. Bunların yanı sıra, metabolizma hızlandırıcı etkisi ile diyet listesinde mutlaka bulunması gereken Hatay hurması, aynı zamanda kilo verdirici özelliği ile de tüm dikkatleri üzerine çekmekte.


Tansiyon ve Kolesterolü Düşürüyor


Tansiyonu ve kötü kolesterolü düşürmede Hatay hurmasının mucizelerinden faydalanmak mümkün. Kalp ve damar sağlığınızı korumak için tüketeceğiniz bu meyve çok daha sağlıklı bir bünyeye sahip olmanız için devrede.

 

En Taze Hata Hurması İçin: Hataykoy.com


Hatay hurmasının en taze ve en lezzetli haliyle sizleri buluşturan Hatay Köy, online gıda marketi ile karşınızda.

 

 

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.