Hatay Lezzetleri ile Bir Akşam Yemeğine Hazır Mısınız?

15-09-2020 10:23
Hatay Lezzetleri ile Bir Akşam Yemeğine Hazır Mısınız?

 

Sofranızı Yöresel Tatlar ile Donatın!


Sevdiklerinizle birlikte kalabalık bir akşam yemeği yemek gibisi yoktur. Üstelik bir de sofrada Hatay Lezzetleri yer alıyorsa akşam yemeği keyfini doyasıya çıkarabilirsiniz demektir. Bu noktada, sofranızda mutlaka bulunması gereken Hatay yöresel lezzetleri sizler için bir araya getirdik.

 

İşte, kusursuz bir Hatay Sofrası için tarif önerileri...


Sofranın Baş Tacı: Kuru Dolma


Eğer, Hatay Usulü Yemeklerden söz ediyorsak kuru dolma olmazsa olmaz. Dilerseniz ana yemek, dilerseniz ara sıcak olarak servis edebileceğiniz kuru dolmalar sofranıza eşsiz bir lezzet katacaktır. Kuru patlıcan ve kuru kabağın yanı sıra, kuru kabak ile çeşitli dolmalar yapabilir, yemeğinize bambaşka tatlar ve kokular katabilirsiniz. Herkesin damak zevkine ayrı ayrı hitap edecek kuru dolma tarifi...


Malzemeler:

15 adet Hatay Köy Kuru Patlıcan ve 15 adet kuru biber

2 orta boy soğan

½ su bardağı pirinç

4 diş sarımsak

1 yemek kaşığı Hatay Köy Biber Salçası

1 yemek kaşığı Hatay Köy Domates Salçası

1 yemek kaşığı nar ekşisi

1 yemek kaşığı sumak

2 domates

3 diş sarımsak

Karabiber, tuz, kimyon, toz biber

1 demet maydanoz

Zeytinyağı


Yapılışı:


Kuru patlıcan ve kuru biberi geniş bir tencerede 15 dakika haşlayın. Yumuşayan kurularınızı soğuk sudan geçirin ve bir köşede bekletin.


Soğanları, sarımsağı, domatesleri doğrayıp sırasıyla zeytinyağında kavurun. Ardından yıkanmış pirinçlerinizi, salçaları ve baharatları ekleyerek kavurun.


Hazırladığınız iç ile kuru dolmalarınızı doldurun. Dolmaları tamamen doldurmak, iç harcın pişirirken dışarı çıkmasına neden olacaktır. Bundan dolayı, dolmaları yarım olacak şekilde doldurup tencereye dizin. Üzerine dolmaları geçmeyecek şekilde su ekleyin. (Dilerseniz suyun içerisine 1 yemek kaşığı biber salçası ekleyebilirsiniz.) 50 dakika pişireceğiniz dolmalarınızı afiyetle yiyebilirsiniz.


Yemek Keyfiniz Tatlısız Kalmasın


Güzel bir akşam yemeğine güzel bir tatlı fazlasıyla yakışacaktır. Yemekten sonra damaklarınızı şımartmaya Hatay künefe ile devam edebilirsiniz. Eşsiz peyniri ve özenle hazırlanmış kadayıfı ile sofranıza ayrıcalık katacak bir lezzet olan Hatay Köy Künefe, hem sizin hem de konuklarınızın ağzını tatlandıracaktır.


Hatay Yöresel Lezzetler için Doğru Adres: Hataykoy.com


Nefis bir akşam yemeği deneyimi için ihtiyacınız olan tüm ürünlere Hatay Köy online mağazamızdan kolaylıkla ulaşabilir, geniş ürün skalası ile damak zevkinize uyum sağlayan yepyeni lezzetler ile tanışabilirsiniz.

 

 

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.