İlkbahar Sofralarının Vazgeçilmezi Taze Zahter Salata

02-04-2021 15:45
İlkbahar Sofralarının Vazgeçilmezi Taze Zahter Salata

Hem Pratik Hem Lezzetli Bir Salata Deneyimi

Bir kekik türü olan zahter bitkisi, doğanın bizlere sunduğu nefis bir lezzet. İlkbahar mevsiminde, özellikle Hatay’ın dağlık bölgelerinde kendiliğinden yetişen yabani bir bitki olan zahter, mis gibi kokusu ve damaklarda izi kalan tadı ile pek çok farklı tarifte yerini almaktadır. Kimi zaman salamura yapılarak kış aylarında dahi leziz yemeklere eşlik eden bu bitki, kurutulup çay veya baharat olarak da sık sık tüketiliyor.

Bu noktada bizler, ilkbaharın en güzel bitkilerinden biri olan zahteri, en tazecik haliyle değerlendirmek istedik ve sizler için ve Taze Zahter Salatası Tarifini kaleme aldık. Kahvaltılarınızdan, akşam yemeğinize kadar dilediğiniz zaman sofranızda yerini almaya hazır olan Taze Zahteri, sizler de değerlendirmeye ne dersiniz?


Taze Zahter Salatası İçin Malzemeler (5 Kişilik):

 

. 200 gr Hatay Köy Taze Zahter

. 2-3 baş taze soğan ya da 1 adet kuru soğan

. 1 adet domates

. 1 kase Halhalı Kırma Çekirdeksiz Yeşil Zeytin

. 1 tatlı kaşığı Hatay Köy biber salçası

. 1 yemek Hatay Köy kaşığı nar ekşisi

. 1 çay bardağı Hatay Köy zeytinyağı


Taze Zahter Salatası Yapılışı:

1. Taze zahterleri saplarından ayıklayın ve yıkayıp suyunu süzün. -Bu noktada zahter salatasında, daha yumuşak olduğu için yalnızca yaprakları kullanıyoruz. Diğer tariflerde zahteri bütün olarak kullanabilirsiniz.- Süzülen zahterin acısını almak için bir miktar tuz ile hafifçe ovalayın. Zahter salatasının daha lezzetli olması için bu aşamayı es geçmemenizi tavsiye ederiz. Ovaladığınız zahterleri tekrar yıkayıp süzülmesi için bir kenara bırakın.

2. Zahterler süzülürken domatesi ve soğanları ince ince doğrayın ve geniş bir kabın içerisine alın. Üzerine çekirdeksiz yeşil zeytinleri, biber salçasını, zeytinyağını, nar ekşisini ve son olarak taze zahterleri ekleyin. Malzemelerin hepsini güzelce karıştırıp, salata tabağınızla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Taze zahter salatası tarifi için aradığınız tüm malzemelere Hataykoy.com online gıda marketimizden ulaşabilirsiniz. Hatay’ın en meşhur lezzetlerinden oluşan geniş ürün yelpazesi ile aradığınız yöresel lezzetler tek tıkla kapınızda!


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.