Kahve Keyfinizde Bambaşka Bir Deneyim: Menengiç Kahvesi

23-03-2021 17:22
Kahve Keyfinizde Bambaşka Bir Deneyim: Menengiç Kahvesi

 

Menengiç Kahvesi Nasıl Yapılır? Faydaları Nelerdir?


Görünüş olarak Türk kahvesine çok benzese de Menengiç Kahvesi, koku, aroması ve damaklarınızda bıraktığı iz ile Türk kahvesinden ayrılıyor. Kahve çekirdeklerinin aksine, bu kahve, daha çok Güneydoğu Anadolu, Akdeniz ve İç Anadolu Bölgesi’nde yetiştirilen ve çitlenbik, çedene, çıtlık gibi isimlerlede anılan menengiç bitkisinin meyvelerinin kurutulup öğütülmesi ile elde edilir.

 

Yumuşak içimi ile kahve keyfinize sıra dışı bir dokunuş yapmaya hazır olan menengiç kahvesi, arkadaşlarınızla veya ailenizle koyu sohbetlere daldığınızda, yemekten sonra güzel bir kahve keyfi yapmak istediğinizde ya da enerjiniz düştüğünde sizlere eşlik edecektir. Peki, Menengiç Kahvesi Nasıl Yapılır? Menengiç Kahvesinin Faydaları Neler?

 

Menengiç Kahvesi Hazırlama…


Menengiç kahvesi, aslına bakarsınız Türk Kahvesi pişirme tekniğine çok uzak değil. Bu noktada, su ile pişirebileceğiniz bu kahveyi, dilerseniz süt ile pişirerek daha yoğun bir tat elde edebilirsiniz.

 

Menengiç Kahvesi Pişirmek için cezveye kişi başı 1 tatlı kaşığı menengiç kahvesi koyun, ardından üzerine yine kişi başı kadar 1 fincan yardımıyla su ya da süt ilave edin. Cezveyi ocağın üzerine almadan güzelce karıştırmanız gerekiyor. Zira, bundan sonraki aşamalarda kahveyi hiçbir şekilde karıştırmamalısınız. Ocağa aldınız kahveyi köpürene kadar pişirin ve köpürdükten sonra fincanlara bölüştürün. Kendinden aromalı olan bu kahveyi tatlandırmak için şeker kullanmanıza gerek yok ama dilerseniz sizler yine de zevkinize göre şeker miktarını ayarlayabilirsiniz.

 

Menengiç Kahvesi Faydaları…


. Sindirim sistemini iyileştirmesi ile oldukça dikkat çeken menengiç kahvesi, mide ağrılarının önüne geçmekte ve hızlı bir rahatlama sağlamaktadır.

 

. Böbrek problemleri ile olan mücadelenizde yanınızda olan menengiç kahvesi, börek kumu ve böbrek taşı dökmenizde yardımcı olacaktır.

 

. Öksürük tedavisinde tercih edebileceğiniz bu kahve, balgam söktürme konusunda oldukça etkilidir.

 

. Menengiç kahvesi yüksek oranda protein içerir. Bu özelliği ile kasları besleyen kahve aynı zamanda yağ yakımını da kolaylaştırır.

 

. Tok tutma özelliğine sahip olan söz konusu kahve, kilo vermek isteyenler için kurtarıcı bir içecektir.

 

. Migren sorununa alternatif bir çözüm sunan menengiç kahvesi, uzun süreli baş ağrılarını dindirmektedir.

 

. Gün içerisinde kendinizi yorgun hissettiğinizde, enerji deposu olarak menengiç kahvesinden yararlanmanız mümkün.

 

. Yüksek E vitamini ve doymamış yağ asidi düzeyi ile kandaki kolesterolü düşürmeye, kalp ve damar sertliğini önlemeye yardımcı olur.

 

Faydaları ve nefis lezzeti ile vazgeçilmeziniz olacak menengiç kahvesine Hataykoy.comonline gıda marketimizden oluşabilirsiniz.

 

 

 

 

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.