Neden Kahvaltı Yapmalıyız?

27-12-2021 16:04
Neden Kahvaltı Yapmalıyız?

Kahvaltı Neden Önemlidir?

Güne enerjik ve konsantrasyonu yüksek bir başlangıç yapmak çok önemli. Ortalama 8-10 saatlik uyku süresinden sonra aç uyanan ve ihtiyacı olan yakıtı hemen alması gereken vücut için kahvaltı adeta kurtarıcı bir öğün. Vücudun gün içerisindeki çalışma, anlama, kavrama gibi eylemlerinin hızını artıran kahvaltı öğünü, kan şekeri seviyesini düzenleyerek olası halsizliklerin ve yorgunlukların önüne geçiyor. Bazen hızlıca geçiştirdiğimiz bazen öğle yemekleri ile birleştirdiğimiz kahvaltı öğünleri yüzünden uzun vadede olumsuz sonuçlar gözlemliyoruz. Bunların ilki ve en önemlisi kilo alma hızının artması. Kahvaltı Yapmadığımızda kilo verebileceğimiz fikri yaygın bir inanış olsa da kahvaltısızlık aslında kilo almaya zemin hazırlıyor. Bu konuyu dilerseniz hemen açalım. Kahvaltı yapmayan vücut gün içerisinde kendisini halsiz ve yorgun hissedeceği için fiziksel aktivitelerde kullanacak gücü kendinde bulamıyor ve metabolizma yavaşlıyor. Bu da haliyle yağ yakımını yavaşlatıyor. Ayrıca uzun süre aç kalan bünye kendisini koruma altına almak için bir sonraki öğünde tüketilen her şeyi depolama moduna geçiyor ve besinleri yağa çevirerek yağ depolama hızını artırıyor. Kahvaltı Yapmamak kolesterol dengesini de kötü etkiliyor. Yani, tansiyon, insülin direnci, serbest yağ asitleri gibi kötü kolesterolü artıran olumsuzluklar ise çoğunlukla kahvaltıyı ihmal etmekten dolayı ortaya çıkıyor. Tüm bu olumsuzluklar ileri vadede kalp krizini tetikleyici bir rol üstlenebiliyor.

Kahvaltı yapılmadığı zaman uzun süre aç kalan bünyede kan şekeri dengesinin bozulması da söz konusu. Yeterli glikoz üretimi olmadığı için beyne glikoz sağlanamıyor. Bu şekilde üretkenlik azalırken, konsantrasyon bozuluyor ve işlerden alınan verim en aşağılara düşüyor. Ayrıca kahvaltı yapılmadığı zaman bilişsel fonksiyonlarımızı yöneten tüm hormonlar dengesiz şekilde salgılanarak duygu durum bozukluklarına sebep olabiliyor. Son olarak, uyandıktan sonra ilk 1 saat içinde kahvaltı yapılmadığı zaman yüksek seviyelere ulaşan mide asidi vücut konforunu önemli ölçüde etkiliyor.

Doğru Kahvaltı Nasıl Olmalıdır?

Kahvaltı kavramının önemine değindik. Peki, Sağlıklı Bir Kahvaltı Nasıl Olmalı? Uzun bir uykudan sonra vücudu hızlıca yapılandıracak besinleri kahvaltımıza dahil etmemiz çok önemli. Burada hazmı hızlı ve kolay olan lifli gıdalar öne çıkıyor. Tam tahıllı ekmekler, gevrekler, çiğ sebzeler, lif konusunda zengin bir kahvaltı sağlarken vücudu uzun ve yorucu bir güne karşı güçlü kılıyor. Ayrıca uzun bir süre vücudun tok kalmasını sağlıyor. Vücudu onarıcı proteine de burada parantez açmak gerek. Güne hızlı bir şekilde adapte olmayı sağlayan ve tok tutucu etkiye sahip olan yumurta, peynir, süt gibi proteinli gıdalar yerine acıkmanızı hızlandıran karbonhidratlı besinleri tek başına tüketmemenizi öneriyoruz. Söz konusu karbonhidratlı besinler arasında poğaça, mısır gevreği, incir kurusu, portakal suyu, simit ya da karpuz gibi yiyecekleri sayabiliriz. 

Doğal Kahvaltılık Ürünler

Sağlıklı bir kahvaltı öğünü için Doğal Kahvaltılık Ürünler ile güne başlamak gerek. Bu ürünler ise gün içinde alınması gereken vitamin ve mineral değerlerini karşılamalı. Kaynağı bilinir adreslerden satın alınması gereken doğal kahvaltılıklar için uzun bir arayış yolculuğuna girmeniz gerekmiyor. Çünkü Hatay Köy online gıda marketimiz devrede. Doğal ve katkısız ürünlerin imal edilmesi ve tedariki konusunda satış ağını geliştiren ve online satış mağazasını açan Hatayköy, çıktığı doğal yolculuğa sizleri de davet ediyor. Ailenize güvenle yedireceğiniz sağlıklı ürünler ve katkısız alternatifler bu adreste. Hızlı kargo, güler yüzlü alışveriş ve güvenli ödeme avantajları da sizleri bekliyor.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.