Ramazan Ayında Sağlıklı Beslenme Önerileri

18-04-2022 13:38
Ramazan Ayında Sağlıklı Beslenme Önerileri

Ramazan Ayında Beslenme Nasıl Olmalı?

Ramazan ayının gelmesiyle beraber vücudumunuz yeni bir düzene girmeye hazırlanıyor. Uzun saatler açlık çekeceğimiz bu ayda beslenme ise en önemli konulardan biridir. Ramazan Ayında Beslenme ile ilgili en çok dikkat edilmesi gereken sahurda ve iftarda yediğiniz yemeklerin miktarları ve kaliteli olmasıdır. Yeterli karbonhidrat ya da protein alınması bu ayda dikkat etmeniz gereken bir unsurdur. Besin olarak kaliteli yemekler tercih etmelisiniz. Sahurda ve iftarda yedikleriniz vücudunuz için yeterli besin değerine sahip olmalıdır. Bu yüzden dikkatli seçimler yapmak bu ayı düzgün ve sağlıklı atlatmak adına oldukça önemlidir.

Sahurda Ne Yenir?

 

Ramazan ayında sahurda yediklerimiz çok önemlidir. Sahurda Beslenme genel olarak sizi tok tutacak besinlerden oluşmalıdır. Bunun için yumurta, süt ve kuruyemişler hem tokluk için hem de sağlığınız açısından oldukça önemlidir. Bu yüzden sahur tabağınızda hem karbonhidrat hem de protein ağırlıklı beslenmelisiniz. Mideniz için sağlıksız olacak ve sizi gün boyunca susatacak şekerli ve baharatlı şeylerden ise uzak durmanız gerekmektedir. Örneğin, şekerli bir tatlı ya da sucuk uzak durmanız gereken şeylerden biridir. Tatlı ihtiyacınız yerine bir meyve yiyebilir ya da hurma ile bu açlığınızı yok edebilirsiniz. Diğer bir yandan sahurda bol bol su tüketmelisiniz. Aksi halde iftara kadar su kaybı hem sizin için hem de vücudunuz için hiç sağlıklı olmayacaktır. Sahurda içecek olarak ise kola gibi asitli ve şekerli şeylerden kesinlikle uzak durmalısınız.
İftarda Ne Yenir?

Sahurdan sonra beslenme konusunda en çok dikkat etmeniz gereken şey ise iftarda yediklerimizdir. İftarda belli saat açlıktan sonra vücut ister istemez her şeyi yemek ister fakat bu durum doğru değildir. Öncelikle iftarda iftariyelik dediğimiz şeyler ile başlamak mideniz için bir alışma sürecinin oluşmasına olanak sağlar. Ardından bir çorba içmek oldukça rahatlatıcı olacaktır. Yavaş yavaş mideyi çalıştırmak bu konuda yapacağınız en önemli şeydir. Porsiyonlarınızı az az koymak ve bol su tüketimi ile güzel bir iftar geçirebilirsiniz.

Ramazan Ayında Kilo Yönetimi

 

Ramazan ayında uzun süreli açlık kilo kaybına neden olabilir. Bu yüzden yediğiniz yemeklerin besin değerlerine dikkat etmek oldukça önemlidir. Aksi halde birden yemek çok kilo alımına da sebep olabilir. Bu yüzden iftar ve sahur arasında ufak bir yürüyüş yapmak ve midenizi ve kendinizi hareket ettirmeniz oldukça önemlidir. Yine aynı şekilde bol su tüketmek ve şeker alımını azaltmak Ramazan Ayında Kilo Yönetimi için oldukça önemli olacaktır.

Ramazan Ayında Doğal Gıdalar Tüketmek

 

Ramazan Ayında Doğal Beslenmek bu ayı rahat atlatmanızı sağlayacaktır. Bu yüzden sahurda ve iftarda doğal gıdalar tüketmeye özen göstermelisiniz. Örneğin, iftariyelik tabaklarınıza hurma, kuruyemiş gibi ürünler eklemelisiniz. Yine aynı şekilde sahurda doğal ürünler tüketerek iftara kadar rahat bir zaman geçirmenize sağlar. Bu konuda Hatay Köy sizlere doğal yöresel ürünler ve doğal içeriğe sahip olan gıdaları sizlere sunmaktadır. Tamamen doğal olan bu ürünleri hem daha iyi hissetmek hem de vücudunuzun sağlığı için Ramazan ayında kullanmak önemlidir. Sizler de Hatay Köy sayfasına girerek doğal ürünleri sepetinize ekleyebilirsiniz. Kısa sürede kapınızda olacak bu ürünler ile oldukça sağlıklı bir Ramazan ayı geçirebilirsiniz. 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.