Tatlı Patates Mercek Altında!

20-01-2021 17:41
Tatlı Patates Mercek Altında!

 

Tatlı Patates Nedir? Nasıl Tüketilir?

 

Minimal boyutu, rengi ve tadı ile son dönemlerde adını sık sık duyduğumuz tatlı patates, birden hayatımıza girerek hem tatlı hem de tuzlu pek çok tarifte kendisine yer buldu. Peki, nedir bu tatlı patates? Hangi tariflerde tercih edilir? Tatlı Patatesin Faydaları nelerdir?


Tatlı Patates ile Tanışın!


Kırmızı patates olarak da isimlendirilen tatlı patates Orta ve Güney Amerika’nın en gözde sebzelerinden biri olup, ünü tüm dünyaya yayılmış ve günümüzde hemen hemen hepimiz tarafından kolaylıkla ulaşabilen bir gıda haline gelmiştir. Bu noktada, ülkemizde özellikle Hatay ve İskenderun tarafında yetiştirilen tatlı patates; sert kabuğu, rengi ve tatlı yapısı ile klasik patatesten ayrılmakta, kendi içerisinde de farklı renklere sahip olması ile tüm dikkatleri üzerine çekmektedir. Aynı zamanda, yüksek besin değerine sahip olan bu patates, karbonhidrat içermesi ile klasik patatesle benzerlik gösteriyor.

 

Tatlı Patates Tüketim Önerisi...


Glüten içermeyen yapısı ve zengin içeriği ile geniş bir kitleye hitap eden tatlı patates, pek çok farklı şekilde tüketilebilmekte. Dilerseniz tatlı bir lezzet olarak sofralarınızda yer verebileceğiniz tatlı patatesi, kek veya tatlı yapımında tercih edebilir, dilerseniz tatlı patatesi tavuk ve sebzeler ile birlikte fırında pişirebilir, haşlayarak salatasını yapabilir ya da Tatlı Patates Çorbası yapabilirsiniz. Damak zevkinize uyum sağlama konusunda oldukça iddialı olan söz konusu sebze, hem sizlerin hem de çocuklarınızın çok sevdiği bir lezzet olacaktır.

 

Tatlı Patatesin Faydaları


A, C, B ve B6 vitaminlerini içerisinde barındıran tatlı patates, vücudunuzun ihtiyaç duyduğu vitaminleri karşılama noktasında bir hayli başarılı. Vitaminlerin yanı sıra, lif, fosfor, bakır, manganez ve potasyum bulunduran Tatlı Patates Çeşitleri, bağışıklık sisteminizi güçlendirmek için tüketebileceğiniz besinlerden. Aynı zamanda, önemli bir lif kaynağı olan bu patates, sindirim sistemini düzenleme ve kilo verdirme gibi faydaları ile ön plana çıkıyor. Her ne kadar tatlı patates olarak adlandırılsa da, söz konusu patates, şeker oranı bakımından düşüktür. Bundan dolayı, şeker hastalarının da tüketmesinde bir sakınca bulunmamaktadır. -Şeker hastalarının doktoruna danışarak tüketmesi tavsiye edilir.-

 

Tatlı Patates Tariflerini denemek ve patatesin eşsiz lezzeti ile damaklarınızı şenlendirmek için Hataykoy.com adresinden tatlı patates siparişi verebilirsiniz.

 

 

 

 

 

 

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.