Zahter Nedir, Nasıl Tüketilir?

18-08-2022 13:54
Zahter Nedir, Nasıl Tüketilir?

Zahter Otu Yani Dağ Kekiği Nedir?

Zahter, görünüş itibarıyla kekik bitkisine benzetilir ve "Kara Kekik" olarak anılmaktadır. Yabani bir ot çeşidi olan zahter genellikle ülkemizde orta ve güney Anadolu bölgelerinde yetişmektedir. Herkes için bir baharat olarak bilinilse de zahterin aynı zamanda çay olarak tüketilmesi de meşhurdur. Bu şekilde tüketildiğinde insan sağlığına katkısı oldukça büyüktür. İster yemeklerinizde ister salatalarınızda rahatlıkla kullanabileceğiniz zahteri dediğimiz gibi çay olarak da tüketebilirsiniz.

Zahter Otu kekik bitkisine benzediği için dağ kekiği adını da alır. Özel aromaya sahip bu baharat çeşidi, oldukça lezzetli bir tada sahiptir. Yemeklere kattığı lezzet ile oldukça fazla tüketilen zahter, birçok şekilde tüketilebilir. Zahter bitkisini salamura, kuru veya taze olarak tüketilebilirsiniz. Her türü farklı tat ve lezzete sahip olan zahteri hataykoy.com aracılığı ile sipariş verebilirsiniz. Eğer kuru şekilde tüketmek istemezseniz hataykoy.com sizlere diğer türlerini de sunmaktadır. İstediğiniz şekilde site üzerinden sipariş verebilirsiniz.

Zahter Otu ile Kekik Arasındaki Fark

Zahter oldukça popüler olmuş bir baharattır. Tüketiciler arasında Zahter ve Kekik Aynı Şey mi? sorusunun cevabına farklı farklı yanıtlar gelse de, aslında her iki baharat birbirinden farklıdır. Zahter kekikle aynı familyadan, yani ballıbabagiller familyasından gelir. Halk arasında birçok isimle anılan zahter en yaygın kullanımı ile 'dağ kekiği' olarak da adlandırılır. Fakat tat olarak da görünüş olarak da kekikten farklıdır. Daha yeşil ve uzun yapraklı olan zahterin tadı daha keskindir. Halk arasında "Biberiye ve Zahter Aynı mı?” sorusu da yaygındır. Tat olarak olarak biberiyeye biraz benzetilse de zahter daha acı bir baharattır. Biberiye de zahter kadar baskın bir baharat değildir. Tat dışında doku olarak da birbirinden oldukça farklıdırlar.

Zahter Bitkisinin Faydaları

Zahter Bitkisinin Faydalarısaymakla bitmez. Öyle ki neredeyse her derde deva desek yeri. Detaylı bir şekilde faydalarını inceleyecek olursak zahter bitkisi sindirimin düzenlenmesine yardımcı olur. Aynı zamanda böbrek hastalığı olan kişilere tavsiye edilen zahter vücutta direncin artmasına yardımcı olur. Bunun dışında sindirimi kolaylaştırır ve saç dökülmelerine karşı çok iyi gelir. Birçok insanın problemi olan ağız kokusu problemine karşı da oldukça faydalı olan zahterin diğer yandan kadın hastalıklarına karşı da faydası vardır. Öyle ki zahterin adet söktürücü özelliği bulunur. Fakat bunların dışında fazla kullanım sonucu zararları da vardır. Bu yüzden zahteri kullanmadan önce iyice araştırmak önemlidir. Özellikle de gramaj olarak ne kadar kullanacağınıza çok dikkat etmelisiniz.

Kahvaltılık Zahter Ne Demek?

Son dönemlerde zahteri en çok kahvaltılık olarak görmekteyiz. Sosyal medyada ve işletmelerde sıkça gördüğümüz bu kahvaltılık çeşidi her yerde bulunmamaktadır. Oldukça lezzetli olan ve farklı bir tat olan Kahvaltılık Zahter oldukça talep görmektedir. İçinde oldukça fazla şey olan kahvaltılık zahterin ne olduğunu merak ediyorsanız kahvaltılık zahterin içinde tabi ki kurutulmuş zahter otu olmak üzere kavrulmuş nohut/leblebi, menengiç, karpuz ya da kavun çekirdeği, haşlanmış ve kavrulmuş buğday, rezene, kimyon, sumak, susam, kişniş, tuz ve karabiber gibi farklı lezzetler bulunuyor.

Eğer siz de Pazar kahvaltılarınızda farklı tatları seviyorsanız ve bu faydalı baharatı tüketmek istiyorsanız kahvaltılık zahteri de Salamura Zahter ve Kuru Zahter gibi Hataykoy.com’dan uygun fiyatlarla satın alabilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.