Hakiki Zeytinyağı Nasıl Anlaşılır?

26-11-2020 14:16
Hakiki Zeytinyağı Nasıl Anlaşılır?

 

Zeytinyağının Gerçek Olup Olmadığını Test Edin!


Yağların en sağlıklısı ve en lezzetlisi olan zeytinyağı, yemek, salata ve meze tariflerimize ayrıcalıklı bir tat katmakla kalmıyor, zengin besin değeri ile vücudumuzun ihtiyaç duyduğu vitamin ve minerallerin karşılanmasına destek oluyor. Karaciğeri temizleme, sindirimi kolaylaştırma, kemikleri güçlendirme, kan basıncısını düşürme ve metabolizmayı hızlandırma gibi sağlık açısından birçok olumlu etkileri ile de dikkat çeken zeytinyağı, düzenli olarak tüketilmesi gereken gıdalar arasında yerini alıyor.

 

Peki, bu kadar faydasının yanı sıra, eşsiz lezzeti ile sofralarımızın vazgeçilmezi haline gelen zeytinyağı hangi özelliklere sahip olmalı? Hangi Zeytinyağı İyidirHakiki Zeytinyağı Nasıl Anlaşılır? Sahte zeytinyağı nasıl ayırt edilir?

 

Altın rengi ve mis kokusu ile yemeklerimize lezzet katan zeytinyağının gerçekliğini test etmeye hazırlanın! İşte, zeytinyağının gerçek olup olmadığını anlamak için izleyeceğiniz adımlar...


1.Gerçek Zeytinyağı Buzdolabında Donar


Zeytinyağının hakiki olup olmadığını öğrenmek için evinizde yapacağınız küçük bir test yapabilirsiniz. Gerçek Zeytinyağı 0 ila 6 derece arasında soğuklukta donar ve kristalleşir. Bir bardak zeytinyağını dondurucunuza koyun ve yarım saat sonra çıkarın. Eğer, bardaktaki zeytinyağının tamamı donmuşsa yağınız gerçektir. Ancak, zeytinyağınız donmamış ya da bir kısmı donmuşsa aldığınız zeytinyağı sahte olabilir.


2.Tatlı Olan Zeytinyağı Gerçek Değildir


Zeytinyağı, kokusu ve tadı ile kendisi hakkında bilgiler verir. Bundan dolayı, alacağınız zeytinyağında, baskın bir zeytin kokusu almanız ve zeytinyağını tattıktan sonra genzinizi yakması gerekiyor. Diğer bir deyişle hakiki zeytinyağı asidite oranına göre boğazınızda yakıcılık hissi bırakır fakat bu his midenize kadar inmez. Tadına baktığınız zeytinyağı tatlı bir tada sahipse ve boğazını yakmıyorsa büyük bir ihtimalle gerçek değildir.

 

3.Hakiki Zeytinyağı Su Yüzeyinde Kalır


"Zeytinyağı gibi üste çıkma!” lafı tamamen gerçek zeytinyağı kastedilerek söylenmiş olmalı. Çünkü, hakiki olmayan zeytinyağı suyun üzerinde kalmayacağı gibi su içerisine kolaylıkla karışacaktır. Bir bardak suyun içerisine çok az miktarda zeytinyağı ekleyerek zeytinyağının su yüzeyinde kalıp kalmayacağını gözlemleyebilirsiniz.

 

Mevsiminde hasat edilen zeytinlerle tamamen geleneksel yöntemler kullanılarak üretilen hakiki zeytinyağlarına Hataykoy.com adresinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Hatay’ın en kıymetli ürünleri arasında olan zeytinyağı, sizler için titizlikle şişelenerek sofralarınıza gönderilmeye hazır...

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.